Sluit
Sluit

Alle grote verhalen beginnen met een klein verhaal.Alle grote verhalen beginnen met een klein verhaal. En vrijwel alle wereldconflicten vanuit teleurstelling of pijn. Nu de spanningen tussen de westerse en de Arabische wereld, tussen de Islam, het Jodendom en het Christendom steeds vaker oplopen, nemen het Noord Nederlands Toneel (NNT), Club Guy & Roni en Asko|Schönbergs K[h]AOS de theaterbezoeker mee naar hoe het allemaal begon: een vader die niet weet hoe hij zijn vaderliefde moet tonen en twee broers die uit elkaar worden gedreven. Het verhaal van Abraham, gespeeld door Jack Wouterse. Regisseur Guy Weizman brengt met deze voorstelling grote, religieuze en maatschappelijke conflicten terug tot menselijke verhalen over liefde, spijt, jaloezie en pijn.

"Salam is een geweldige, unieke, luidruchtige, soms finaal uit de bocht vliegende en ten slotte originele voorstelling."

Volkskrant

"Salam is bomvol, ongemakkelijk, maar vernieuwend totaaltheater."

Trouw

“Zijn [Guy Weizman] voorstellingen stralen levensvreugde en passie, zijn een feest voor oog en oor en laten ook nog eens zien dat ras, geslacht, gezindte of nationaliteit er bij hem niet toe doen.”

Theaterkrant

"Dit is geen voorstelling, maar een belevenis"

Dagblad van Het Noorden

Inleiding voor Onderweg-podcast

Ga jij naar de voorstelling SALAM? Geen tijd, zin of puf om naar de inleiding te gaan, maar ben je wel op zoek naar iets meer achtergrondinformatie? Vergeet je het programmaboekje mee te nemen, maar wil je op de terugweg van het theater even horen waar je ook alweer naar hebt zitten kijken? Wij hebben de oplossing: een INLEIDING VOOR ONDERWEG.

Op de fiets, in de auto of lopend naar het theater toe hoor je in tien minuten wat je kunt verwachten. Waar gaat het stuk over? Wat betekent 'Salam'. Hoe is de voorstelling ontstaan? Is het nou dans, toneel of theater? Luister hem hierboven of download hem van tevoren. 

Fijne voorstelling!

SPREKERS: Milan van der Zwaan, Veerle van Overloop, Bien De Moor, Jack Wouterse, Guy Weizman en Mohammed Azaay
MUZIEK: Maya Fridman, Daan Van Koppen, Jochem Braat, Jaber Fayad, Wilco Oomkes, Jacobus Thiele
MUZIEKCOMPOSITIE: Luke Deane, Abderrahim Semlali

Stories

Luister de Inleiding voor Onderweg-podcast bij Dorian

19 10 2018 ,1MIN
Ga jij naar de voorstelling DORIAN, luister dan van tevoren de Inleiding voor Onderweg-podcast.
Dorian

Leesclub meet-up Leeuwarden 27 oktober

18 10 2018 ,1MIN
Boekenwurmen en leesclubs opgelet! De NNT Leesclub houdt weer een live bijeenkomst rondom de roman The Picture of Dorian Gray, bij de voorstelling DORIAN. Deze keer komen we bij elkaar in Boekhandel van der Velde in Leeuwarden, op zaterdag 27 oktober tussen 15:00 en 16:00 uur.
Dorian

Als dit geen levend kunstwerk is?

04 10 2018 ,1MIN
“Wat zie ik hier voor me staan, als dit geen levend kunstwerk is?”
Dorian

Toneeltekst 'Dorian' nu te koop

27 09 2018 ,2MIN
Voor de regie van Christophe Coppens schreef Javier Barcala een bewerking van Oscar Wilde's The Picture of Dorian Gray. De toneeltekst is nu te koop als uitgave bij De Nieuwe Toneelbibliotheek.
Dorian

De bewerking van The Picture of Dorian Gray

24 09 2018 ,6MIN
Op welke manier en vanuit welke thema's heeft schrijver Javier Barcala de klassieker The Picture of Dorian Gray bewerkt? Welke nieuwe personages duiken op? Waarin verschilt DORIAN van Oscar Wilde's Dorian Gray?
Dorian

Leesclub meet-up Dorian

18 09 2018 ,1MIN
In Boekhandel Van der Velde in Groningen ging Lara Harbers op donderdag 20 september in gesprek met Oscar Wilde-expert Kees de Vries en Robbert van Heuven, huisdramaturg van het Noord Nederlands Toneel. Bekijk hier het hele gesprek terug. Of sluit zelf aan bij de NNT Leesclub op facebook.
Dorian

Feed

Post

09 10 2018

De negen grootste gezelschappen en hun aanbod voor dit seizoen.

18 09 2018

FridayNITE 19 oktober

16 09 2018

Dansen voor het Koningspaar

09 08 2018

Extra speelbeurten SALAM in verband met Nederlands Theaterfestival

05 07 2018