We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Twee
Sluit
Sluit

Verhalen uit De Wijk verbeeld in de Stadsschouwburg Groningen.

We zijn wederom trotse co-producent van De Wijk De Wereld. Na een succesvolle editie vorig jaar, wordt in juni het theater een week lang het huis van de wijkbewoners van de Korrewegwijk en De Hoogte. Ga mee op ontdekkingsreis door de Stadsschouwburg en maak kennis met de verhalen van Sarah, Tjomme, Lies, Johann en vele anderen. In de vorm van toneel, muziek, dans en alles daar tussenin komt de wijk met al haar smaken, geuren en kleuren tot leven.

Wie zijn al die mensen, dag in dag uit onderweg op die drukke Korreweg? Waar gaan ze naartoe en waar komen ze thuis? En welke verhalen leven er een stukje verderop achter de mooiste poort van Groningen, de Cortingpoort, daar in De Hoogte? Waar dromen de spelende kinderen in speeltuin D.I.B. van en welke slaapliedjes zingen hun moeders voor ze als ze naar bed gaan? Van wie is die heerlijke roti in het Floreshuis? En hoe komt die beroemde eierbal van cafetaria Koning toch zo verdraaid lekker…

Ontdek het op 13, 14 of 15 juni in de Stadsschouwburg. Ga tijdens de voorstelling mee op reis door het hele theater, dat omgebouwd is tot het decor van de verhalen uit de wijk. Van de orkestbak tot de foyer, van de kleedkamers tot het grote podium: overal ontmoet je je buren en mede-stadjers en maak je bijzondere verhalen mee uit de wijk. De scènes worden gespeeld door de wijkbewoners die ze samen met theatermakers en muzikanten van De Wijk De Wereld maakten: Mohamed Yusuf Boss, ZUHAUSE, Rosa da Silva, Remko Wind, Lotte Lohrengel en Philipp Cahrpit.

Meer informatie en het volledige programma vind je bij De Wijk De Wereld.

tourlist

jun
za 15 jun 20:15
Agenda

De Wijk De Wereld

SPOT Stadsschouwburg Groningen
za 15 jun 20:15
Agenda

De Wijk De Wereld

SPOT Stadsschouwburg Groningen
vr 14 jun 20:15
Agenda

De Wijk De Wereld (première)

SPOT Stadsschouwburg Groningen
do 13 jun 20:15
Agenda

De Wijk De Wereld (try-out)

SPOT Stadsschouwburg Groningen

Feed

FridayNITE w/ Ipanema & Toucan Coma & Before/After teaser

17 02 2020

FridayNITE w/ Vaneen Label: Gido Lahuis, Anton Lambert & more

10 02 2020

FridayNITE w/ Idiott Smith + Atoomclub + Introduction to Dear Winnie,

04 02 2020

2NITE: Kunstbende, Babbadaar en De Noorderlingen

21 01 2020
Meer feeds

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.