We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Doorgaan, doorgaan, doorgaan. Doorgaan tot je niet meer kunt.

In Carrousel slepen de acteurs van het Noord Nederlands Toneel, de dansers van Club Guy & Roni en de muzikanten van Asko|Schönbergs K[h]AOS je mee in een eindeloze competitie, die wordt gadegeslagen door toeschouwers voor wie het leed van de deelnemers een vorm van vermaak is. De ellende van de één, is de glimlach van de ander. Kunt u de verleiding weerstaan om niet te lachen?

Regisseur Guy Weizman en toneelschrijver en dichter Bernard Dewulf vroegen zich af hoe het toch komt dat veel mensen, waaronder hijzelf, zo graag naar het lijden van een ander kijken tijdens sportwedstrijden, reality-shows, het journaal, social media of theatervoorstellingen. Brengt het je eigen geluk net iets meer onder handbereik? Wat Carrousel ons ook laat voelen, is de enorme kracht van het leven, die wat er in onze levens ook gebeurt, altijd doordraait.
Carrousel is geïnspireerd op de waargebeurde, verfilmde roman They shoot horses, don’t they? over de eindeloze dansmarathons in de Verenigde Staten van de jaren ’30. Het resultaat is een meeslepende en muzikale voorstelling.

In de voorstelling wordt soms (toegankelijk) Engels gesproken. Dit wordt vertaald middels Nederlandse boventiteling.

 

Tekst: Bernard Dewulf

Regie: Guy Weizman

Choreografie: Roni Haver

Muziekcompositie: Mátyás Wettl

Decor: Ascon de Nijs

Dramaturgie: Robbert van Heuven

Kostuums: Slavna Martinovic

Lichtontwerp: Wil Frikken

Regie assistent: Wim de Vries

Spel en dans: Bram van der Heijden, Fabian Jansen, Veerle van Overloop, Hendrik Aerts, Igor Podsiadly, Bien De Moor, Nadia Amin, Mariana Aparicio Torres, Angela Herenda, Adam Peterson, Sofiko Nachkebiya.

Saxofoon: Daan Van Koppen

Sousafoon: Arno Bakker

Piano: Tim Sabel

Gitaar: Martin van Hees

Viool: Diamanda La Berge Dramm

Cello: Maya Fridman

"Met zijn fysieke, associatieve en poëtische theatertaal maakt hij (Guy Weizman) het NNT op dit moment tot een van de spannendste bespelers van de grote zaal."

Het Parool

“het is Guy Weizman gelukt. En goed ook. Carrousel, de eerste voorstelling die hij als artistiek voorman van het Noord Nederlands Toneel heeft gemaakt, is een uitgekiende mix geworden van dans, muziek en beeldende kunst, van spektakel en ingetogenheid, van humor en ontroering. Wie bang mocht zijn geweest dat met de aanstelling van de Club Guy & Roni-choreograaf het NNT een vermomd dansgezelschap zou worden: koop onmiddellijk een kaartje. Dit is fijn totaaltheater.”

Dagblad van het Noorden

“Carrousel is een bombardement van beeld, woord, muziek en beweging, volslagen in your face.” (..) "Carrousel komt daardoor áán"

Trouw

“Carrousel is ware theaterpoëzie”

NRC

Feed

Extreme home makeover voor Bloemstraat 38

17 01 2019

Vrienden worden?

16 01 2019
Meer feeds

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.