We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Missie + Visie

Missie

Het Noord Nederlands Toneel maakt theater over de wereld van nu, in de taal van nu.

Wij zijn een gezelschap dat het theater wil blijven vernieuwen. We laten disciplines samenwerken en komen tot een nieuwe theatertaal. In die nieuwe taal vertellen we verhalen over de wereld van nu, de wereld om ons heen. Onze voorstellingen raken en zijn aantrekkelijk en toegankelijk voor een divers publiek.

Visie

Alle disciplines door elkaar

We bouwen aan een theaterhuis waarbij alle theaterdisciplines samenwerken en we doorlopend onderzoek doen naar nieuwe theatrale vormen. Waarom? Omdat we geloven dat we de wereld van nu niet meer kunnen beschrijven met een enkele taal of discipline. Daarvoor beweegt er te veel.   Jij, als publiek van nu, denkt waarschijnlijk al niet meer zo in traditionele disciplines. Zeker voor onze jongere bezoekers lopen muziek en theater, film en games, performance en poëzie in elkaar over. We kiezen daarom voor schrijvers, thema’s en stukken die ons en jou ook op die manier helpen de wereld om ons heen te verwerken.  

What the f*ck-ervaring

Maar hoe verwerk je de wereld als die op zo veel manieren op je afkomt? Met voorstellingen die buiten de realiteit durven kijken. Voorstellingen die een moment zonder regels, grenzen en natuurwetten creëren. Met als resultaat:

Nieuwe kijk voor een nieuw publiek

We gaan ervoor om met onze voorstellingen een nieuw publiek te bereiken. Daarom gaan ze over onderwerpen die ons allemaal aangaan, in een taal die we allemaal begrijpen. We geven je een nieuwe kijk op dingen, en dat vanuit verschillende invalshoeken. We zijn niet bang om cultuur, sentiment, gender of overtuiging het vuur aan de schenen te leggen.

Boventiteld in het Engels

Zo veel mogelijk mensen bereiken, stopt niet bij scherp gekozen inhoud en vorm. We gaan ook voor nieuwe manieren om publiek te bereiken. Zo zijn alle voorstellingen in de grote zaal boventiteld in het Engels, waarmee we de internationale community óók welkom heten. En als het kan, komen we met onze voorstellingen naar je toe. Bijvoorbeeld in de publieke ruimte op festivals of in je lokale schouwburg.

Het gesprek aangaan

Omdat we vinden dat kunst voor iedereen is, doen we méér dan alleen voorstellingen maken. We willen er ook over praten met jou, het publiek. Juist omdat we de mens van nu willen begrijpen om zo de meest relevante voorstellingen te kunnen maken. Voor jou als persoon en voor de samenleving als geheel.

 

Jaarverslagen

Jaarverslag 2021

Jaarverslag 2020

Jaarverslag 2019

Jaarverslag 2018

Jaarverslag 2017

Jaarverslag (NITE) 2018 in beeld

Raad van Toezicht

Martin Sitalsing
Wies van 't Slot
Maurice de Wilde
Bianca Pander
Gea Boerma
Eric van Eerdenburg

Nooit meer iets missen en reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je

Met het opgeven van mijn e-mailadres geef ik toestemming om op de hoogte gehouden te worden via e-mail over de voorstellingen en activiteiten van NITE (Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni)