We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Twee
Sluit
Sluit

Leesclub

We zijn dol op theater, maar minstens zo verzot op lezen. Daarom hebben we de NNT-Leesclub opgericht.

Een online en offline leesclub waarin we met elkaar van gedachten kunnen wisselen over boeken en essays die te maken hebben met onze voorstellingen. Theater begint vaak bij tekst: voor we een voorstelling op de vloer zetten, lezen we. En niet alleen het script, maar tevens – ter verdieping en inspiratie – een hele berg aan romans, essays en artikelen over het onderwerp van onze voorstelling. Dat geeft ons context, verdieping en inspiratie voor wat we zelf willen gaan maken, scherpt ons denken en verbreedt onze creativiteit.

Kom bij de NNT Leesclub op facebook

Iedere zes weken kiezen we een boek dat we als NNT’ers aan het lezen zijn in de aanloop naar een voorstelling, dat ons voor iedereen interessant lijkt. Dat kan een roman zijn, een essay of non-fictie boek, een graphic novel of iets daar tussenin.

Boek van dit moment:
Kinderen van het ruige land – Auke Hulst

Regelmatig houden we een digitale bijeenkomst en soms een live leesclub waarbij je fysiek aanwezig kunt zijn of via de livestream kunt meepraten. Vanuit je eigen huis, in pyjamabroek met een kop thee kun je bespreken hoe ver je bent, je favoriete quote noemen, de motivaties van dat ene personage of de mogelijke betekenis van die ingewikkelde metafoor met elkaar bediscussieren. NNT’ers praten mee.

De eerstvolgende bijeenkomst:

Live leesclub in Onderdendam

Kinderen van het ruige land – Auke Hulst
(bij de voorstelling DE POOLSE BRUID)
Zondag 7 juli
na afloop van de voorstelling

Meer Info

 
 
 
 

Online leesclub

De online leesclub van het Noord Nederlands Toneel is er voor:
. Iedereen die ‘meer lezen’ als goed voornemen heeft
. Dolgraag bij een boekenclub wil
. Maar altijd moet afzeggen op de avond zelf
. Want het boek niet uitgelezen heeft

Iedere zes weken kiezen we een roman, essay of ander boek rondom één van onze voorstellingen. Daarna gaan we hem online (en soms offline) bespreken in onze facebookgroep.

Kom bij de NNT Leesclub op facebook

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.