We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Educatie

Het Noord Nederlands Toneel ontvangt je graag, zowel in onze repetitie- en werkruimte in Groningen, als in de theaters waar we spelen door heel Nederland.

scholen en klassen

Met je klas of zelfs de hele school wat doen met theater? Met het educatie-aanbod van het NNT maak je jongeren pas écht enthousiast! . Warm de groep of klas op voor een voorstelling met onze inleiding, laat ze alle hoeken van het theater zien met een rondleiding of trek ze van hun stoel met een workshop theater.

Als deze opties niet helemaal aansluiten bij wat je zoekt, maken we graag een programma op maat. Neem gerust contact op, dan bedenken we samen wat het beste past bij je agenda en budget.

Contactpersoon:
René de Haan (Hoofd Educatie)
rene@nnt.nl
050-5885447

Voorbereid op pad

Ga je binnenkort naar een voorstelling met je klas of groep? Met een inleiding vooraf breng je de voorstelling vast tot leven. In één lesuur neemt onze inleider je mee door het stuk. Wat zijn de thema’s en waarom zijn die belangrijk? Op welke manier doen we research vóór we een voorstelling maken? En, hoe komen het decor en de lichtshow eigenlijk tot stand?

Ook geeft de inleider kijktips. Want als je weet waar je op moet letten, dan krijgt de voorstelling meer betekenis. De inleider gebruikt daarbij teksten uit het script én foto’s en video’s van de repetities. Zo ben je goed voorbereid, kijk en beleef je de voorstelling anders en zie je nog meer.

Rondleiding

Wat komt er allemaal kijken bij theater maken? Je ontdekt het bij een rondleiding in Theater de Machinefabriek. Neem je groep of klas mee in de wondere wereld van het Noord Nederlands Toneel en dansgezelschap Club Guy & Roni. We wonen samen.

We vertellen je graag alles over onze organisatie, maar vooral over de manier waarop voorstellingen bij ons tot stand komen. Je krijgt een kijkje achter de schermen en bezoekt bijvoorbeeld het kostuumatelier, de decorwerkplaats, de studio’s én… de kleedkamers.

Als er op het moment van de rondleiding een repetitie bezig is, mag je soms even meekijken.

Workshop theater

Ga met je groep of klas aan de slag met de voorstelling die op dat moment te zien is in de theaters in het land. Een workshop theater is een leuke manier om een voorstellingsbezoek interessanter te maken.

Je verdiept je in de thema’s en speelt scènes met de teksten uit de voorstelling. Zo leer je het verhaal en de personages vast kennen. Handig voor als je straks zelf in het publiek zit. De workshop theater vindt plaats onder de bezielende leiding van onze professionele theaterdocenten.

Prijzen voor het educatieprogramma variëren tussen de 70,- en 175,- euro, afhankelijk van welk programma wordt gekozen.

Nooit meer iets missen en reminder ontvangen als we in de buurt zijn? Vul je gegevens in en we mailen je