We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Twee
Sluit
Sluit

Veerle van Overloop

Acteur / regisseur

Veerle van Overloop

De Vlaamse Veerle van Overloop (1969) heeft een vurige langetermijnrelatie met het Noord Nederlands Toneel. Ze studeerde in Antwerpen en aan de Theaterschool in Arnhem. Na haar afstuderen in 1994 werkte ze als actrice bij verschillende theatergezelschappen en productiehuizen zoals Ro Theater, Theater van het Oosten, ’t Barre Land en Frascati. In 2001 werd ze verliefd op het Noord Nederlands Toneel. Die liefde was wederzijds en ze bleef aan als vaste acteur. Vanaf 2009 stond ze haar mannetje als enige acteur tussen de dansers van Club Guy & Roni. Sinds 2017 maakt Veerle opnieuw deel uit van het ensemble van het Noord Nederlands Toneel, en vertolkte sindsdien niet de minste rollen: zo speelde ze in Salam de rol van God, zij het in de gedaante van een barvrouw.

Dat ze naast acteren ook kan regisseren en maken, bewees ze met haar voorstellingen The Jungle Is Our House en One Million People and Me (een filosofisch onderzoek naar suïcide in twee delen) die ze maakte vanuit haar eigen productiebureau ShELFISH.
Veerle is trouwens ook succesvol op het witte doek: ze was te zien in onder andere de Oscar-winnende speelfilm Antonia en de korte film Clan.

 “Veerle van Overloop, verantwoordelijk voor concept, tekst en stem, geeft zinswending na zinswending meer zicht op het zelfmoordmotief.” – Theaterkrant over One Million People and Me

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.