We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Twee
Sluit
Sluit

Harold Luya

Danser

Harold (a.k.a. Harold Luya)

De naam is Harold Luya. Mijn vrienden noemen mij Harold, maar jij mag me gerust Harold noemen. De mensen die mij op deze wereld hebben gezet komen allebei uit Congo, maar op een of andere manier ben ik opgegroeid in Leiden.13 jaar was ik toen ik begon met dansen. Het was altijd voetbal of dansen, maar nadat mijn voetbaltrainer tegen me zei dat ik twee linkervoeten had en maar beter kon stoppen, bleef alleen dansen over. Dat ging gelukkig beter. En omdat ik inmiddels toch niet meer stil kon zitten, besloot ik maar een dansopleiding te doen. Dat was lachen, maar ook bikkelen. En nog meer bikkelen. Maarrr… wel als resultaat een stageplek in de Poetic Disasters Club van Club Guy & Roni. Na die stage heb ik even, oh nee, 1,5 jaar gedanst in The Lion King Musical. Om daarna weer af te reizen naar het Hoge Noorden voor een vaste plek bij de Club. En daar ben ik heel gelukkig <3.

Eric Nederkoorn over Harold in de voorstelling Brave New World 2.0 in Dagblad van het Noorden:

De hit van de avond is de breakdance-achtige act van danser Harold Luya als robot Lucy. Midden in een voorstelling zo’n applaus, dat maak je weinig mee.

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.