We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Guy Weizman

Artistiek directeur + regisseur + choreograaf

Guy (a.k.a. Guy Weizman)

Guy Weizman (1973, Tel Aviv, Israël) is sinds 2017 artistiek leider van het Noord Nederlands Toneel en leidt vanuit Theater de Machinefabriek naast het Noord Nederlands Toneel ook nog altijd het internationale dansgezelschap Club Guy & Roni. De Twaalf Gezworenen was het regiedebuut voor toneel van Guy Weizman bij het Noord Nederlands Toneel. Zijn debuutvoorstelling als artistiek directeur van het NNT, Carrousel, werd vorig jaar genomineerd voor de Mimeprijs en voor de voorstelling Salam ontvang hij de Regieprijs 2018 van de Nederlands Toneeljury.
In maart 2019 gaat Brave New World 2.0 in première, de derde regie van Guy Weizman waarin hij samenwerkt met acteurs van het NNT, dansers van Club Guy & Roni en musici van Asko|Schönbergs K[h]AOS).

Guy Weizman begon zijn carrière als danser in het Bat-Sheva Ensemble in Tel Aviv. Daarna danste hij bij verschillende gezelschappen in Berlijn, Barcelona en bij Galili Dance in Groningen. In 2002 richtte hij samen met Roni Haver (Jeruzalem, 1972) het internationale dansgezelschap Club Guy & Roni op in Groningen.  Met Club Guy & Roni werd de laatste jaren naam gemaakt met voorstellingen als Alpha Boys (genomineerd voor de Zwaan 2011), L‘Histoire du Soldat (in 2013 winnaar Golden Mask Award in Rusland), Midnight Rising (winnaar Zwaan meest indrukwekkende dansproductie 2013) en Naked Lunch (winnaar Zwaan 2014 voor danser Igor Podsiadly).

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.