We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Twee
Sluit
Sluit

OPEN CALL

OPEN CALL VOOR MAKERS

 ENglish? click here!

Tot 17,500 euro budget per maker.
Inzendingen t/m 9 november.

THE NITE HOTEL

Toen de theaters volledig werden gesloten, openden we het NITE Hotel. Het hotel is een online omgeving met een theater, bar en galerie, speciaal ontworpen om ook in tijden van ‘lockdown’ voorstellingen en beeldende kunst te kunnen presenteren aan een publiek. Inmiddels is NITE Hotel uitgegroeid tot een platform dat we op talloze manieren kunnen inzetten om zo het gebied van interdisciplinaire en virtuele kunst te verkennen.

De afgelopen maanden toonden we er voorstellingsregistraties, maakten we er live-uitzendingen, deden we er live-performances en maakten we met Dronken Mensen een voorstelling speciaal voor het hotel. Op dit moment is ook onze performance/game/online dansvoorstelling Swan Lake The Game in onze online omgeving te zien

Maar er is nog veel meer mogelijk in het grijze gebied tussen online, theater, beeldende kunst, film, dans en meer. Daarom willen we met het hotel andere makers inspireren om op een andere manier over interdisciplinariteit te denken. 

Als er een tijd is voor nieuwe verhalen van nieuwe makers in nieuwe talen dan is het nu. Covid heeft de kansen voor kunstenaars ernstig aangetast. Bovendien is de vraag wanneer live theater weer helemaal kan. Tot die tijd willen we niet stil blijven zitten en ook makers die niet structureel gesubsidieerd zijn de kans geven om zich te ontwikkelen op ons platform.

We want YOU!

We bieden een aantal makers de kans dit nieuwe medium te onderzoeken. Wat is live? Wat betekent interdisciplinariteit online? Welke next level vormen zijn er mogelijk die meer zijn dan een registratie of live-stream? Wat zijn de grenzen en mogelijkheden van het internet? Welk verhaal wil jij vertellen op dit vernieuwende platform?

Voor ons zijn innovatie, inclusiviteit en interdisciplinariteit de norm en de toekomst. Ben jij dus een in Nederland woonachtige nieuwe of ervaren maker, groep of collectief (nog niet structureel gesubsidieerd) met een interessant plan voor het NITE Hotel?  Dan zoeken we jou! Game developer of danser, academisch geschoold of autodidact, als je een goed idee hebt willen we dat horen!  De première van jouw werk zal op 22 januari 2021 zijn, daarom is het belangrijk dat je vanaf eind november tot deze datum beschikbaar bent.

OPEN CALL.

NITE stelt hun digitale platform, het NITE Hotel open voor nieuwe makers en hun plannen. Naast het platform krijg je een werkbudget, technische ondersteuning en artistieke begeleiding. Daarnaast horen we ook graag welke verwachtingen je van ons hebt. 

SEND IT!

Meld je aan door tot en met 9 november je plan op te sturen naar info@nite.nl. Het plan mag maximaal 2 A4 lang zijn en daarin willen we in elk geval leren wie jij bent/wie jullie zijn en wat voor werk je eerder gemaakt hebt, wat je plan is voor het NITE Hotel (inclusief begroting van max 17.500) en waarom dat plan alleen maar daar kan worden uitgevoerd. Verder willen we graag weten wat jouw motivatie is om speciaal hiervoor iets te ontwikkelen en wat je verwacht van NITE in het traject.

Wanneer alle aanmeldingen binnen zijn zullen we met een aantal makers een voorgesprek houden, om vervolgens op basis hiervan een selectie aan de vakjury voor te stellen die de uiteindelijke keuze zullen maken.

NITE
NITE staat voor Nationaal Interdisciplinair Theater Ensemble. Onder de noemer NITE maken het Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni + Asko|Schönberg + Slagwerk Den Haag interdisciplinaire voorstellingen. Een samenwerking uit duizenden, die altijd zorgt voor spektakel. Theater van nu in de taal van nu.

To THE NITE HOTEL

Feed

Noord Nederlands Toneel én Club Guy & Roni in de BIS

04 06 2020

2THE LOO: Cursus Noors Breien

03 06 2020

2THE LOO: PLEE THAT MOVIE

29 05 2020

2THE LOO: Quiz & prejudice

22 05 2020
Meer feeds

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.