We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Ben jij tussen de 15 – 25 jaar met Arabische of Berberse achtergrond en wil jij je verhaal delen? Lees dan verder.

Het Noord Nederlands Toneel en Schauspieltheater Hannover gaan in het voorjaar van 2023 samen een voorstelling maken met de titel All the perfumes onder regie van Guy Weizman. Deze voorstelling gaat over oriëntalisme – de westerse blik op de oosterse wereld – gebaseerd op het boek Oriëntalisme van Edward W. Said.

Beide educatieafdelingen van de theatergezelschappen hebben de gezamenlijke wens om te onderzoeken met jongeren hoe zij dit thema ervaren. En meer specifiek; hoe vinden jongeren met een MENA (the Middle East and North Africa) achtergrond het om te leven in westerse steden als Groningen of Hannover?

In beide steden gaan ± 10 jongeren aan de slag met theater- en dansmakers om vorm te geven aan (het antwoord op) deze vraag. Daarbij zoeken we in dit project ook de ruimte op. Hoe neem je je ruimte in en welke invloed heeft je achtergrond hierop? We willen ruimte geven aan jou om onderwerpen te delen die jij belangrijk vindt om te delen met een kijkend en luisterend publiek.

We laten het resultaat van onze artistieke zoektocht zien in het museum. Door letterlijk ruimte in te nemen met dit jongerenproject op een plek die veelal bezocht wordt door een vast en trouw (en westers) publiek. In Hannover spelen we in het Sprengel Museum en in Groningen het Groninger Museum.

PRAKTISCHE INFORMATIE
De repetitiedata staan nog niet vast, dit zal ongeveer in het begin 1 keer in de 1 a 2 weken zijn en richting de uitwisselingsweekenden 1 x per week.

Data die wel vast staan:
26 november 2022 – ontmoeting met de groep uit Hannover tijdens Jonge Harten voorstelling LOOK.
25 februari 2023 – Voorstelling in Hannover (uitwisselingsweekend 1)
20 mei 2023 – Voorstelling in Groningen (uitwisselingsweekend 2)

Geef je op voor 12 oktober via mail naar jurgen@nite.nl

Vermeld daarin onderstaande gegevens:

Naam
Mailadres
Telefoonnummer
Leeftijd:
Woonplaats
Wat is je link met de MENA-regio?
Heb je ervaring met muziek, theater, dans, kunst?

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.